Vi erbjuder ett annat klamydia- och gonorrétest gratis till alla som testar positivt i januari

Könssjukdomar som klamydia och gonorré kan också testas bekvämt hemma. Alla sexuellt överförbara sjukdomar måste behandlas och vi vill stöda det genom att ge alla dem som har fått ett positivt resultat från vårt klamydia och gonorrétest i januari 2019 ett annat test utan kostnad. Erbjudandet gäller endast klamydia- och gonorrétest köpt från MedixLabs webbutik. Det fria testet kan användas av sig själv eller det kan ges till ens sexpartner.

Beställ ett provtagningsset

MedixLab Kotinäyte – Ta ditt prov själv!


Det är möjligt att på ett säkert sätt själv ta laboratorietestet hemma för många undersökningar. Det är lätt och går snabbt att ta provet själv hemma. Proverna analyseras i ett laboratorium med samma högkvalitativa metoder som prover som tags på en läkarmottagning. Du behöver ingen remiss och du behöver inte gå till en läkarmottagning med provet, du skickar provet direkt till laboratoriet. När resultaten är klara får du ett textmeddelande och du kan ta del av resultaten med bankinloggningsuppgifter eller mobil-ID.

Medicinska laboratorietjänster

Klamydia och gonorré

Misstänker du en könssjukdom? Nu har Du möjlighet att ta prov för ett pålitligt klamydia- och gonorrétest också hemma. Resultatet kan du se på den här sidan med hjälp av dina bankkoder.
Fortsätt

Salmonella

Beställ provtagningssetet och ta salmonellaprovet själv hemma. Du kan vid behov få ett salmonellaintyg att uppvisa för din arbetsgivare.
Fortsätt

Kalprotektin

IBDLab-test är ett laboratorieprov för utredning och uppföljning av kroniska inflammatoriska tarmsjukdomar. Till inflammatoriska tarmsjukdomar hör ulcerös kolit och Crohns sjukdom.
Fortsätt

HPV

Till skillnad från Papa-provet kan du själv utföra HPV-testet hemma på ett tillförlitligt sätt. Beställ provtagningssetet direkt hem.
Fortsätt

Laktosintolerans

Ta enkelt reda på om du är laktosintolerant. Beställ hem ett provtagningsset, vi analyserar ditt prov i ett laboratorium och du kan sedan själv ta reda på dina resultat.
Fortsätt

Springmask

Springmaskar är ett vanligt besvär, i synnerhet på förskolor och skolor. Beställ ett provtagningsset för springmask direkt hem.
Fortsätt

Jästinfektion

När du lider av klåda eller sveda i intimområdet, kan det vara fråga om jästinfektion. Du kan beställa en provtagningsförpackning direkt hem och skicka jästinfektionsprovet från slidan direkt till vårt laboratorium för undersökning.
Fortsätt

Bakterievaginos

Klåda, irritation och oangenäm lukt i intimområdet kan bero på bakterievaginos. Du kan själv enkelt ta provet hemma och skicka det till vårt laboratorium för att undersökas.
Fortsätt

Blod i avföring

Om du misstänker att du har en blödning i tarmen, kan du beställa hem ett provtagningsset och skicka provet till vårt laboratorium för undersökning. De vanligaste orsakerna till blod i avföringen är hemorrojder, kronisk tarminflammation och tarmtumörer, såsom tjocktarmscancer.
Fortsätt

Helicobacter

Du kan enkelt själv ta ett prov hemma för att konstatera förekomsten av helicobacter och för att kontrollera att eradikeringen har lyckats.
Fortsätt

Välfärd laboratorietjänster

Jod i urinen

Om du misstänker att du får för lite eller för mycket jod via näringen, kan du beställa ett provtagningspaket direkt hem och skicka ett urinprov till vårt laboratorium för undersökning. Intag av både för mycket och för lite jod leder till problem med sköldkörteln om det fortgår länge. Särskilt vegansk kost kan medföra brist på jod.
Fortsätt

Vi erbjuder också distanstester för kommuner och andra organisationer. Ett hemtest för klamydia och gonorré finns tillgängligt för invånare i Vanda, Vasa och Seinäjoki samt för studenter som är medlemmar i SHVS.


Våra samarbetspartner